Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos agrestowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 250 g
cukier 2 łyżki
masło 25 g
śmietana 1 łyżka
chrzan 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: sos agrestowy

Rozgrzej masło i cukier w rondelku wsyp agrest i na wolnym ogniu zagotuj, duś tak przez 5 min, następnie wszystko zmiksuj na gładką masę dodaj chrzan i śmietanę posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 09.12.2012 17:06
do pieczeni wieprzowej, pasztetu
Madziela 09.12.2012 15:26
o takim to ja jeszcze nie slyszalam ale dobrze ze wpadł mi w oko tem przepis bo co roku mamy agrestu za duzo zeby go zjesc "z krzaka" a teraz bedzie dobry sosik :D do czego dajesz ten sos zazwyczaj ?
dianix 15.01.2012 10:59
nigdy nie jadlam, ogolnie pierwszy raz o takim słyszę
cooleczka 06.01.2012 10:56
dla mnie zupełna nowość jeśli chodzi o przepis, jak i połączenie agrest + chrzan + szczypiorek. Do czego podaje się ten sos?
traktorek 23.11.2011 16:16
pyszne
owca441 13.11.2011 20:00
ciekawy
owca441 13.11.2011 20:00
ciekawy
artur7 10.11.2011 06:17
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak