Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 główka
kasza jęczmienna 10 dag
ryż 10 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
masło 10 dag
przyprawy
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grzybami

Kapustę sparzyć, ściągnąć z niej po jednym liściu,z liści ściąć twarde części. Ryż, kaszę i grzyby suszone ugotować (najlepiej wszystko osobno). Kaszę po studzeniu wymieszać z zimnym ryżem, dodać skręcone przez maszynkę grzyby. Pieczarki z cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do farszu, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz nakładać na środek liścia i zwinąć gołąbki, ułożyć ścisło w garnku, zalać do połowy wysokości osoloną wodą, dusić do miękkości pod przykryciem. Podawać z sosem pieczarkowym lub podsmażone na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 11.06.2015 23:54
gołąbki, ulubione danie
Renataj 17.10.2012 23:06
Warto wypróbować ale zamiast grzybów suszonych użyję świeżych - póki jeszcze są w lesie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak