Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć, ściągnąć z niej po jednym liściu,z liści ściąć twarde części. Ryż, kaszę i grzyby suszone ugotować (najlepiej wszystko osobno). Kaszę po studzeniu wymieszać z zimnym ryżem, dodać skręcone przez maszynkę grzyby. Pieczarki z cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do farszu, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz nakładać na środek liścia i zwinąć gołąbki, ułożyć ścisło w garnku, zalać do połowy wysokości osoloną wodą, dusić do miękkości pod przykryciem. Podawać z sosem pieczarkowym lub podsmażone na maśle.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Warto wypróbować ale zamiast grzybów suszonych użyję świeżych - póki jeszcze są w lesie.
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    gołąbki, ulubione danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !