Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w sosie bananowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez 5 łyżek
ketchup łagodny 2 łyzki
banan 1 szt.
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
parówki 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w sosie bananowym

Z parówek ściągamy folię, gotujemy w wodzie około 7 min. Wyjmujemy. Kroimy wzdłuż, a potem na pół, układamy na talerzyku lub niewielkim półmisku. Majonez mieszamy z ketchupem, dodajemy obranego i pokrojonego w drobne plasterki banana. Mieszamy. Polewamy takim sosem parówki. Sypiemy bazylią. Podawać ze świeżym jasnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Komandzik
Joanna Komandzik 27.12.2015 14:24
Zajrzałam tu, bo moje niemówiące, autystyczne dziecko pokazało mi dziś, że na obiad chce parówkę z bananem i kechtupem... Zaczęłam się zastanawiać, czy już ktoś wcześniej wpadł na podobne połączenie smaków, et voila ;)
radosna29 07.02.2012 13:14
ciekwe polacznie
Marlena/Kinia 09.11.2011 16:53
Treonino-mi smakują. Ale to kwestia smaku, każdemu smakuje coś innego:)
treonina 09.11.2011 16:37
ooo! ciekawe danie, nawet bardzo. Jestem ciekawa jak smakują \"bananowe\" parówki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak