Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w woreczku w lekko osolonej wodzie po czym ugotowany cedzimy i wsypujemy do mięsa mielonego. Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy,dodajemy do mięsa. Wsypujemy również wszystkie przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki,wbijamy tez jajko i wsypujemy bułkę tarta którą zalewamy wcześniej mlekiem (aż do jej pokrycia). Całość mieszamy po czym formujemy niewielkie owalne kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    spróbuję :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !