Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ryżem i pietruszką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
ryż 1 woreczek
pietruszka 3 łyżki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
mleko
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1.5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ryżem i pietruszką

Ryż gotujemy w woreczku w lekko osolonej wodzie po czym ugotowany cedzimy i wsypujemy do mięsa mielonego. Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy,dodajemy do mięsa. Wsypujemy również wszystkie przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki,wbijamy tez jajko i wsypujemy bułkę tarta którą zalewamy wcześniej mlekiem (aż do jej pokrycia). Całość mieszamy po czym formujemy niewielkie owalne kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 15.11.2011 16:29
świetne
anna186 15.11.2011 16:25
pyszne
treonina 09.11.2011 16:38
spróbuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak