Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MURZYŃSKIE CYCKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
białko 6
cukier 1 1/2 szklanki
mak 1 szklanka
wiórki kokosowe 1szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń śmietankowy 1 opakowania
cukier waniliowy 1 opakowani
mleko 2 szklanki
margaryna kostka 1
cukier kryształ 1/2 szklanki
żółtko jajek 6
wiórki kokosowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: MURZYŃSKIE CYCKI

CIASTO:
Białka ubić z cukrem. Dodać resztę produktów, wszystko dokładnie wymieszać, ale nie za długo żeby piana nie opadła. Piec 20 minut.
MASA:
Ugotować budyń i zostawić do wystudzenia. Żółtka ubić z cukrem i margaryną. Gdy budyń będzie chłodny powoli dodawać go do wcześniej ukręconej masy. Wszystko razem miksować. Krem wyłożyć na ciasto. Następnie na kremie układać biszkopty. Polać je polewą kakaową i na każdy biszkopt położyć rodzynkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 02.07.2012 18:11
jadłam i bardzo dobre
Kate131 25.11.2011 08:05
tez takie robie.pycha
calliope 16.11.2011 09:27
nazwa bardzo oryginalna, a smakuje na pewno wyśmienicie :)
Krzysztof18
Krzysztof18 10.11.2011 07:30
za samą nazwę 5

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak