Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi z parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1.5 kg
parmezan starty 80 g
masło 80 g
sól trochę

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi z parmezanem

Szparagi oczyścić, zdejmując z jasnych części stwardniały naskórek. Wyrównać wszystkie, by były tej samej długości, obcinając łodygi z grubszej strony. Gotować w małej ilości osolonej wody, pod przykryciem, związane w wiązkę i umieszczone w garnku pionowo. Po 15 minutach gotowania szparagi ułożyć w posmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, posypać- kawałeczkami rozdrobnionego masła i parmezanem i zapiekać przez 4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak