Sposób przygotowania

Zalewa: 2 szklanki octu 2-procentowego, ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego Prymat, 2 listki laurowe Prymat, cukier, sól. Składniki zalewy połączyć, zagotować i przestudzić. Śledzie wymoczyć w gazowanej wodzie mineralnej 4-5 godz. Ogórek i marchewkę pokroić w słupki a cebulę w krążki. Filety śledziowe posmarować cienko z jednej strony musztardą, posypać mielonym zielem angielskim, na każdym ułożyć plaster cebuli po kawałku ogórka oraz marchewki, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Układać ciasno w słoju, zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni. Podawać jako przekąskę.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jakoś nie zachęca
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    śledzie korzenne?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne śledziki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Tylko moją Mamę tu wpuścić - potrawa dla śledziożerców .
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    śledzie dobre bo korzenne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    brzmi rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !