Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety drobiowe a\'la gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
kasza manna 1 szklanka
jajko 2 szt.
czosnek 1 ząbek
Bulion grzybowy 2 kostki
pieczarki 5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
woda 1 litr
olej do smażenia
kapusta pekińska 1 szt (mała)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety drobiowe a\'la gołąbki

Cebulę, czosnek i pieczarki podsmażyć na osrobinie oleju. Kapustę pokroić w paski, dodać kaszę, mięso, jaja, przyprawy i podsmażony czosnek z cebulą i pieczarkami. Wyrobić masę, uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć z obu stron. Bulion grzybowy rozpuścić w litrze wody. Kotlety ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać bulionem, przykryć. Zapiekać 45 min. w piekarniku o temp. 200 st. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 03.08.2012 20:59
fajne kotleciki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak