Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i razem z cebulą zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Następnie wbić całe jajka, wsypać mąkę, dodać utarty chrzan, śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść małe porcje masy ziemniaczanej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe zaraz po usmażeniu.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    M-W

    jeszcze z chrzanem nie jadłam , ciekawe jak smakuje
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ja też jeszcze nie próbowałam z chrzanem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ja podawałam z sosem chrzanowym, super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne są takie placuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !