Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie wafle z bitą śmietaną i wiśniową frużeliną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
cukier 4-5 łyżeczki
śmietan fix 1 opakowanie
frużelina 200-250 wiśniowa
wafelki kilka szt. pszenno-ryżowe

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie wafle z bitą śmietaną i wiśniową frużeliną

Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i śmietan-fixem. Na każdy wafelek nakładamy porcję ubitej śmietany. Śmietanę rozsmarowujemy na całej powierzchni wafli. Łyżeczką nakładamy wiśniową frużelinę i lekko ją rozsmarowujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 09.04.2012 19:06
super
gusia1000 23.01.2012 17:46
To coś dla mnie. Pycha.
gusia1000 23.01.2012 17:46
To coś dla mnie. Pycha.
maryśka 28.11.2011 12:51
pyszności
Wacław 19.11.2011 09:31
coś dla mnie, a jestem łasuchem :B)
Olaa 17.11.2011 09:08
pyszne
pacpaw 09.11.2011 22:01
a tu jak zwykle rozpusta
mikrusiak 09.11.2011 16:53
hm...apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak