Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa dla wegetarian

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
por 1/2 szt (biała część)
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 1/2 kg
sól, pieprz do smaku
śmietana do smaku
mąka do smaku
woda
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa dla wegetarian

Wazrywa umyć, obrać. Marchewkę, selera, pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w talarki. Pieczaki także pokroić w talarki. W garnku rozpuścić masło i przysmażyć warzywa (oprócz pieczarek). Zalać wodą i gotować na małym ogniu. W międzyaczasie w drugim garnku roztopić masło i przysmażyć pieczarki. Do garnka z warzywami dodać podduszone pieczarki. Na samym końcu przyprawić solą i pieprzem . Zagęstnić wodą z mąką i śmietaną. Przed podaniem posypać grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak