Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe bułeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 4 szt
grzyby leśne 30 dag
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe bułeczki

Bułki przekroić tak, by zdjąć wierzchy. Wydrążyć środki. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i lekko obgotować w osolonym wrzątku. Cebule obrać, pokroić w grube plastry. Obgotowane grzyby pokroić na kawałki.
Cebulę i grzyby przesmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Bułeczki napełniać gotowym farszem. Zakryć odkrojonymi wierzchami, wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 10 min w 180 st.
Podawać do czerwonego barszczu lub rosołu, albo jako samodzielne danie na kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak