Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 20 dag
olej do smażenia
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane placuszki

Ziemniaki obrać, utrzeć. Dodać jajka, mąkę i posiekaną cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki pokroić. Podsmażyć na oleju z drugą posiekaną cebulą.
Na rozgrzany olej kłaść po łyżce masy ziemniaczanej, na niej po łyżce pieczarek i na wierzch znów ziemniaki.
Smażyć na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak