Sposób przygotowania

Farsz .Kapustę kiszoną gotujemy .Odsączamy i drobno kroimy . Na patelni smazymy na maśle posiekane cebule.Dodajemy pokrojony drobno boczek .smażymy .Dodajemy kapustę .Doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą w płynie.Jeszcze smażymy .Następnie studzimy .
Ciasto drożdżowe -1 kg mąki przesiewamy dodajemy 10dag drożdży rozpuszczonych w 2 szklankach mleka .Zagniatamy ciasto odstawiamy na 1 godzinę . Następnie dodajemy 1 łyżeczkę soli 4 żółtka i 1/2 roztopionej ostudzonej margaryny .wyrabiamy ciasto odstawiamy na 30 min. PO 30 minutach ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 0,4 cm .Wycinamy kołka nakładamy farsz i sklejamy. Smarujemy białkiem i pieczemy w piekarniku 180-200 stopni ok 20 -30 min. Zależy to od piekarnika.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Lubię takie pierożki
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Drożdżowe pierożki z takim farszem - rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm fajniusie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !