Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami i konfiturą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

konfitura 6 łyżeczek
masło 1 kostka
mąka pszenna 2 szkl
cukier kryształ 150 g
skrobia ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwinia 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami i konfiturą

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Makę przesiwamy z proszkiem do pieczenia i skrobią. Białka jajek ubijamy z cukrem na sztywną pianę i dodajemy żółtka. Potem stopniowo dodajemy masło i mąki i mieszamy. Ciasto wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy połówki brzoskwiń bez pestek i pieczemy w 180 C około 40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu do połówek brzoskwiń nakładamy konfiturę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 02.05.2012 17:37
apetycznie wygląda i ładnie podane
iziona 09.11.2011 08:36
Niby proste, a jakie urocze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak