Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka 30 dkg
jajko 3-4 szt.
sól
pieczarki 20 dkg
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami

Przesianą mąkę wsypać do garnka, wbić jajka, dolać mleko, sól i roztrzepać na jednolitą masę. Wylewać na patelnię, tak aby naleśniki były cienkie.
Farsz: pieczarki myjemy, kroimy i smażymy (aż wyparuje woda). Ugotowaną kiszoną kapustę siekamy i łączymy z pieczarkami. Przyprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 08.11.2012 12:48
smaczne
marchewka 17.11.2011 23:49
pyszności
Ewa95 12.11.2011 16:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak