Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pirnik błyskawiczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 1,5 szklanki
jaja 4
mleko 2 szklanki
olej 1 szklanka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dżem 10 łyżek
polewa czekoladowa
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pirnik błyskawiczny

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę Dodać resztę składników i ponownie ubić mikserem do uzyskania gładkiej masy Wyłożyć do formy i piec ok 50 minut Po wystudzeniu można przekroić i przełożyć dżemem oraz polać polewą Ciasto robi się naprawdę szybko i zawsze się udaje

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.05.2013 19:55
proste i fajne
maciek7 09.03.2012 18:28
super
Kate131 18.07.2011 08:38
pycha
ilka_86 27.02.2011 11:34
pierniki najlepiej smakują zimą:)
iwona332 05.12.2010 00:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak