Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski drożdżowe z mąki gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 40 dkg
mąka pszenna 15 dkg
sól do smaku
jajko 2 szt
drożdże 3 dkg
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski drożdżowe z mąki gryczanej

Mąkę gryczaną zmieszać z mąką pszenną,dodać odrobinę soli i drożdże rozmieszane w ciepłym mleku i jajku,wyrobić ciasto na gładką,jednolitą masę,odstawić na 1 godzinę,a następnie kłaść łyżką małe kluski na wrzącą wodę i gotować pod przykryciem,odcedzić i podawać polane masłem lub stopioną słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 13.01.2012 20:35
fajne
ewaa 16.11.2011 19:57
fajny pomysł
Dorota59 12.11.2011 20:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak