Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 5 łyżek
kakao szczypta
cukier puder 2 łyżki
aromat waniliowy
jajko 4 szt
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
czekolada biała 20 dkg
kremówka 1 szkl
wiórki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec z orzechami

Jajka utrzeć na parze na gęsty krem z cukrem pudrem z dodatkiem kakao,dodać mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać,ciasto wlać do tortownicy i piec w piekarniku przez 40 minut,następnie zagrzać kremówkę,rozpuścić w niej białą czekoladę oraz cukier puder ,dodać aromat waniliowy,ostudzić,ubić resztę kremówki,dodając po łyżce stopionej czekolady,krem wymieszać z wiórkami czekoladowymi,rozsmarować na cieście ochłodzić i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 02.03.2012 22:35
fajny
ewaa 08.01.2012 14:04
super
Grazyna0211 28.12.2011 13:29
świetne ciasto
Ania67 04.12.2011 22:19
pychota
Dorota59 15.11.2011 13:40
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak