Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos niżański

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek wędzony 20 dag
mięso wieprzowe 40 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos niżański

Kapustę zalewamy litrą wody.Gotujemy.Dodajemy podsmażony pokrojony boczek oraz mięso podsmażone.Gotujemy do miękkości przyprawiamy przyprawą do smaku.Robimy zasmażkę z łyżki mąki i 3 łyżek oleju.Rozprowadzamy zasmażkę w bigosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.01.2014 00:23
smaczny bigosik
cooleczka 31.08.2013 16:02
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak