Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sardynki 2 puszki
cebule 2
mleko 3/4 szklanki
ser żółty 10 dag
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki z cebulą

Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na oliwie. Mieszamy z mlekiem i doprawiamy do smaku. Ryby układamy w naczyniu, zalewamy mlekiem, posypujemy serem i zapiekamy ok 25 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak