Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki pieczone z cytryną i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
cytryny 3
sól
pieprz
sardynki (świeże, wypatroszone)

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki pieczone z cytryną i bazylią

Sardynki bez głów układamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy sokiem z 1 cytryny i oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią by następnie odstawić na godzinę. Pozostałe cytryny kroimy na plasterki i układamy między rybami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak