Sposób przygotowania

Oczyszczoną rybę pokroić na dzwonka i nasolić, odstawić do lodówki. Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w talarki. Cebulę obrać i podobnie rozdrobnić. Paprykę po usunięciu pestek i gniazd nasiennych pokroić w paseczki.Wszystkie warzywa poddusić na maśle, dolewając najwyżej kilka łyżek wody. Włożyć przygotowane kawałki ryby, podlać ją winem i dusić pod przykryciem na małym ogniu, uzupełniając wyparowany płyn winem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    bardzo dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tyszak

    Pewnie,że tak :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !