Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w jarzynach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1 kg
marchew 1 sztuka
seler 0,5 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
strąk czerwonej paptyki 1 sztuka
masło 1 sztuka
białe wino
sól
pieprz1

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w jarzynach

Oczyszczoną rybę pokroić na dzwonka i nasolić, odstawić do lodówki. Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w talarki. Cebulę obrać i podobnie rozdrobnić. Paprykę po usunięciu pestek i gniazd nasiennych pokroić w paseczki.Wszystkie warzywa poddusić na maśle, dolewając najwyżej kilka łyżek wody. Włożyć przygotowane kawałki ryby, podlać ją winem i dusić pod przykryciem na małym ogniu, uzupełniając wyparowany płyn winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyszak 04.08.2012 09:28
Pewnie,że tak :)
Tyska 12.11.2011 23:51
bardzo dobre
Tyska 12.11.2011 23:51
bardzo dobre
Tyska 12.11.2011 23:51
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak