Sposób przygotowania

Karpia wypatroszyć, umyć i wysuszyć. Naciąć kilka razy. Sok z cytryny, sos sojowy, miód i wino wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Natrzeć karpia, również w środku. Pozostawić w lodówce kilka godzin. Połową masła z łyżką oliwy posmarować żaroodporne naczynie, włożyć do niego karpia i ułożyć na nim resztę masła w kawałeczkach, polać winem. Piec w gorącym piekarniku ok. 30-40 minut. Pod koniec pieczenia dodać resztę marynaty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super aromat
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super aromat

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !