Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
oliwa 1 łyżka
masło 600 gram
sos sojowy 2 łyżki
miód 2 łyżki
wino białe 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
tymianek
pietruszka
oregano
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w ziołach

Karpia wypatroszyć, umyć i wysuszyć. Naciąć kilka razy. Sok z cytryny, sos sojowy, miód i wino wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Natrzeć karpia, również w środku. Pozostawić w lodówce kilka godzin. Połową masła z łyżką oliwy posmarować żaroodporne naczynie, włożyć do niego karpia i ułożyć na nim resztę masła w kawałeczkach, polać winem. Piec w gorącym piekarniku ok. 30-40 minut. Pod koniec pieczenia dodać resztę marynaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.11.2011 16:42
super aromat
Dorian 12.11.2011 16:42
super aromat
artur7 09.11.2011 15:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak