Sposób przygotowania

Poszatkowaną kapustę zalewamy wrzątkiem i odcedzamy. Suszone owoce pokrojone w paski moczymy 20 minut w gorącej wodzie. W garnku szklimy na oleju pokrojoną w drobną kostkę cebulę i jabłko. Dusimy pilnując, by się nie przypaliło., a gdy owoce stracą surowość,dodajemy kapustę. Zalewamy wrzącą wodą ( ok. pół litra) i dusimy na małym ogniu często mieszając 20-40 minut, w zależności od tego, jaką chcemy mieć kapustę: jędrną czy bardziej rozpadającą się. Do bigosu można dodać mięso, które pozostanie po świętach lub wędliny ( pokrojone w małe kawałeczki )

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    bardzo dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maspex

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tyszak

    kapusta jest to teraz do roboty :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !