Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos hultajski

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
rosół warzywny 1/2 litra
szynka wędzona 50 dag
szynka wiejska 20 dag
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opakowanie
wino czerwone wytrawne 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos hultajski

Wypłukaną kapustę gotujemy zalewając pól litry wody.Szynki kroimy w kostkę.Dodajemy do bigosu i dolewamy wino.Gotujemy do miękkości.Doprawiamy do smaku przyprawą.Ewentualnie można zagęścić zasmażką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 03.09.2011 18:13
super
iknkirke 10.06.2011 11:20
fajne danie
Goya 31.01.2011 17:19
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak