Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łamańce na Wigilię

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 10 dag
żółtko jajek 1 szt
masło 4 łyżki
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy 1 op
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Łamańce na Wigilię

Mąkę wymieszać z masłem, dodać żółtko oraz cukier i cukier waniliowy. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wyciąć romby. Blachę natłuścić i ułożyć ciasto. Piec ok. 8-10 min. w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.11.2013 10:06
bardzo fajne
olkaaa 22.02.2013 21:33
chętnie zrobię
barbara11561 03.08.2012 21:44
świetne
Wafelek2601 19.06.2012 18:47
fajne
kate.500 21.05.2012 09:16
pycha
alaaa 14.02.2012 10:45
bardzo smaczne ,zapraszam do wypróbowania
Ewa111 11.11.2011 16:44
robi się świątecznie ,właściwie już powoli czas myśleć o świątecznych przepisach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak