Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa wigilijna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
sól
grzyby suszone 300 gram
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa wigilijna

Grzyby płuczemy i moczymy 2-3 godz. w zimnej wodzie. W tej samej wodzie gotujemy je na małym ogniu z dodatkiem pokrojonej cebuli. Gdy grzyby są na pół miękkie, dodajemy obraną włoszczyznę, uzupełniamy wodę, solimy i gotujemy, aż grzyby będą całkiem miękkie. Cedzimy zupę, grzyby i jarzyny, kroimy w paski ( cebulę odrzucamy ), wrzucamy do wywaru, zaprawiamy mąką. Przed podaniem dodajemy masło. Zupę można podawać czystą lub z makaronem, kluseczkami itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 12.11.2011 23:52
polecam
Tyska 12.11.2011 23:52
polecam
Justyna Jussstiii 09.11.2011 09:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak