Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szk
cukier 3 szk
jajko 6 szt
tłuszcz do formy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek

Bakalie namoczyć i odstawić na 30 min. Jajka utzeć z cukrem. Stale ucierając dodawać mąkę oraz bakalie. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.08.2013 07:37
uwielbiam mazurki
olkaaa 22.02.2013 21:31
super przepis
kate.500 09.12.2012 00:15
pyszny
Wafelek2601 21.06.2012 21:22
pycha
alaaa 14.02.2012 10:47
czy to nie aby pomyłka 3 szkl cukru i tylko 1 szkl mąki,,,
MAR3STA 12.11.2011 19:18
lubię mazurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak