Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z kremem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
jabłka 750 gram
margaryna 1 kostka
jajko 5 sztuk
budyń śmietankowy 1 torebka
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z kremem

Mąkę, cukry, proszek i margarynę posiekać nożem, Dodać 5 żółtek i śmietanę, zagnieść ciasto. 1/3 część ciasta włożyć do lodówki, resztę rozwałkować. Na cieśćie rozłożyć starte jabłka. Ubić pianęze szkl. cukru i proszkiem budyniowym, wymieszać, wylac na jabłka. Przykryć resztą pokruszonego ciasta. Piec ok. 60 min w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 14.11.2011 14:13
super
Ewa95 11.11.2011 14:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak