Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z kaszą gryczaną

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszy gryczanej 2 torebki
cebula biała 1 szt
pałki z kurczaka 6 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z kaszą gryczaną

Udka nacieramy przyprawami. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. W naczyniu żaroodpornym wsypujemy kaszę i mieszamy ją z cebulką. Na to układamy doprawione udka i zalewamy rozpuszczoną we wrzątku kostką bulionową do poziomu kaszy. Zapiekamy w 180 C i dolewamy bulion w trakcie pieczenia. Pieczemy aż udka będą gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 31.08.2013 12:42
Wygląda pysznie.
agnieszka189 10.02.2012 13:38
Fajowy pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak