Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe misz-masz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler korzeniowy 0,5 szt.
ryż 200 gram
sól do smaku
masło 1 łyżka
natka pietruszi 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt.
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe misz-masz

Wodę zagotowac ze szczyptą soli. Dodać obrane i pokrojone w paski warzywa - marchew, korzeń pietruszki oraz seler. Gdy warzywa bedą już miekkie dodać ryż, kostkę rosołową, zieleninę. Wymieszać. Gotować do miekkości ryżu. Zdjąc z ognia, dodać masło, wymieszać. Można zabielić śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak