Sposób przygotowania

Biszkopt;białka ubić ,dodawać po łyżce cukru ,jednym żółtku i ubić na sztywno.Mąkę przesiać ,wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać powoli do masy jajecznej cały czas mieszając łyżką.Wylać na prostokątną blachę wyłożoną papierem.Piec około 25 min w 160 st.
Masa brzoskwiniowa;odlać 1 szklankę soku w tym wymieszać budynie ,resztę soku zagotować z cukrem wlać rozmieszany budyń.Do gorącej masy dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i gorącą masę wylać na biszkopt.
Bita śmietana;ubić zimną kremówkę,dodać cukier puder i śmietan fix,wyłożyć na zimną masę brzoskwiniową.
Na bitej śmietanie ułożyć herbatniki namoczone w soku z brzoskwiń.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !