Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morska tarta z krewetkami i łososiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowanych krewetek 200 g
serka śmietankowego 1 opakowanie
serka Arla 1 opakowanie
czosnek w płatkach 1 ły żeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
pieprz kolorowy 1 szczypta
suszone pomidory 1 łyżeczka
mąki pszennej 200 g
margaryny lub masła 1/2 kostki
jajk 1 szt
łosoś 130 upieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Morska tarta z krewetkami i łososiem

Mąkę wsypujemy na stolnicę robiąc kopczyk. W środek wbijamy 1 jajko. Doprawiamy solą i pieprzem oraz pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Wyrabiamy ciasto do momentu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Wkładamy do woreczka i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Serek śmietankowy mieszamy w misce z suszonymi płatkami czosnku i suszonymi pomidorami oraz serkiem Arla. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę.Nakłuwamy widelcem i zapiekamy samo ciasto w 190C około 10-15 minut. Wyjmujemy i nakładamy serek i na to nakładamy krewetki i kawałki łososia. Zapiekamy kolejne 10-20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.06.2012 08:12
wygląda bajecznie, chociaz nie jem owocow morza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak