Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Przelewamy zimną wodą, by się nie kleił. Cebulkę kroimy w kosteczkę i smażymy ją na patelni. Parówki obieramy z osłonek i kroimy na plasterki. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wykładamy połowę makaronu. Na to układamy pokrojone parówki, następnie warstwę cebuli. Lekko solimy i pieprzymy. Przykrywamy to resztą makaronu. Przygotowujemy sos. Na małym ogniu, robimy zasmażkę w niewielkim rondelku- z mąki i margaryny. Ciągle mieszając, mieszamy ją z zimnym mlekiem . Możemy pomóc sobie trzepaczką, aby mieć naprawdę gładki sos. Dodajemy przyprawy, sos sojowy i koncentrat pomidorowy. Mieszamy to wszystko doprowadzając sos do wrzenia.Zestawiamy z ognia, po czym wyjmujemy z sosu goździk. Polewamy zapiekankę sosem. Posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około pół godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    z parówkami jeszcze nie robiłam, ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tylko parówki- a jakie dobre jedzonko...
  • 1
    original
    Opublikowano

    czeresnie

    Wydaje się proste i musi byc smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !