Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 100 gram
białko 1 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
serek homogenizowany 0,5 szt.
masło 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 10 gram
woda 2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski twarogowe

Twaróg rozetrzeć blenderem, dodać mąkę. Białko ubić na sztywną pianę, dodać do twarogu, połączyć. Dodać serek i cukier wanilinowy, starannie wymieszać. Z masy formować niewielkie kuleczki i wkładać do lekko osolonej wrzącej wody z dodatkiem masła. Spożywać polane słodką śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak