Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron świderki z pesto i suszonymi pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
sól 3 łyżeczki
suszone pomidory 6 szt
pomidory z puszki 1 op.
pesto czerwone 1 op
olej z bazylią 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron świderki z pesto i suszonymi pomidorami

Makaron ugotować z 3 łyżeczkami soli, odcedzić na durszlaku, odlać 50 ml wody w której gotował się makaron. Do szklanej miski wsypać całe opakowanie Pesto z pomidorami i bazylią, wlać 50 ml zimnej wody, 50 ml wody z gotowania makaronu, dodać 3 łyżki oliwy z bazylią, dokładnie wymieszać, wylać na głęboką patelnię, dodać pokrojone suszone pomidory, całe pomidory z puszki, które rozdrabniamy widelcem i chwilkę gotujemy. Przełozyć do sosu ugotowany makaron, wymieszać i jeszcze chwilkę gotować. Przełożyć do miseczek, dekorujemy świeżymi listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.11.2011 21:25
doszło pesto? :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak