Sposób przygotowania

Fileta z łososia pokrój w małą kostkę, posól, oprósz pieprzem i zamarynuj z łyżką oliwy. Marchew i cukinię pokrój w słupki wysokości 4 cm, wydrąż je łyżeczką, tak, aby nie naruszyć spodu. Marchew, kalarepę i ziemniaki blanszuj w osolonym wrzątku przez 15 minut, a cukinię przez 5 minut. Pozostałe części warzyw drobno zmiel wraz z cebulą dymką, podsmaż na oliwie przez 10 minut, dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą suszonej kolendry. Następnie posyp posiekaną świeżą kolendrą i ostudź. Zmielone warzywa wymieszaj delikatnie z mięsem ryby i nałóż farsz do wydrążonych kawałków marchwi i cukinii. Faszerowane warzywa ułóż na posmarowanej oliwą tacce do grillowania, piecz przez 20 minut, skrapiając wodą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !