Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy i dusimy . Na patelni podsmażamy posiekana cebulkę na maśle lekko solimy.Do gorących poduszonych ziemniaków dodajemy podsmażoną cebulkę z masłem i wsypujemy kaszę surową .Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem-farsz ma być pikantny i zamykamy garnek żeby poduszone ziemniaki nie ostygły ,żeby kasza w nich doszła.Następnie gdy ziemniaki z kaszą ostygną dodajemy jajko i troszkę mąki wyrabiamy ciasto-masę . Formujemy kotleciki i obtaczamy w tartej bułce.smażymy na oliwie na złoty kolor podajemy z ogórkiem kiszonym lub korniszonem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Głos oddany.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !