Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe puree

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 300 gram
mleko 30 ml
mąka krupczatka 2 łyżki
sól do smaku
masło 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe puree

Szpinak dokładnie oczyszczamy, płuczemy w zimnej wodzie. Następnie zagotowujemy wodę z odrobiną soli, wkładamy szpinak i gotujemy na wolnym ogniu. Szpinak odcedzamy, i mielimy blenderem. Z mąki i mleka przygotowujemy zawiesinę, dodajemy do szpinaku i ponownie zagotowujemy, dodajemy masło. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak