Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORTILLA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dkg
masło 1 łyżka
woda 3/4 szkl
sól szczypta
Farsz:
piersi z kurczaka 2 szt
przyprawa gyros
olej
kapusta pekińska 1/2 główki
pomidor 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
sos
słodka śmietanka 1 łyżka
kwaśna śmietana 3 łyżki
majonez 3 łyżki
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
ogórek 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TORTILLA

składniki iasta wymieszaj,wyrób dodając stopniowo wodę (ciasto powinno być dość twarde).Podziel je na 4 części,każdy a rozwałkuj na drobniutki placuszek.Usmaż je po ok. 1 min z każdej strony.Mięso umyj,osusz i posyp przyprawą do gyrosa,usmaż z obu stron na gorącem oleju,potnij w paseczki.Warzywa oczyść,poszatkuj cieniutko,dodaj kukurydzę odcedzoną i wymieszaj.Zrób sos:wymieszaj oba rodzaje śmietany z majonezem,przypraw zmiażdżonym czosnkiem,solą i pieprzem do smaku.Sosem smaruj ciepłe placki,ułóż na nich porcję warzyw i mięsa.Całość polej sosem i zwiń w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.12.2011 16:33
super
bursztynek 13.11.2011 18:34
uwielbiam, co jakiś czas tortilla gości u nas na stole, choć w takiej wersji jeszcze nie jadłam
smakoszek 13.11.2011 00:42
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak