Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z sera i wędliny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka lub chuda kiełbasa 20 dag
szczypiorek 1/2 pęczka
pomidory 2 szt
majonez 3 łyżki
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
papryka zielona 2 strąki
Ziele angielskie mielone Prymat 1/4 łyżeczki
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z sera i wędliny

Wędlinę zmielić w maszynce, ser zetrzeć na drobnej tarce. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Paprykę oczyścić, umyć i drobno pokroić. Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Do majonezu dodać przyprawy, wymieszać, dodać do reszty składników i ponownie wyrobić na jednolitą pastę. Wyśmienicie smakuje z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 10.01.2012 12:53
pycha
Izabela/bella81 24.06.2011 12:37
ciekawy przepis
kriso 18.05.2011 08:16
mniam mniam
monika154 14.04.2011 10:04
pyszne
novita26 05.03.2011 10:54
super
szajba2 21.01.2011 18:59
lubię pasty
Babciagramolka 24.12.2010 08:29
Wszelkie pasty sa u mnie mile widziane
rakow2
rakow2 09.10.2010 18:37
pasty na kanapki - super rzecz
Barbara55 04.09.2010 13:22
coś nowego na chlebek
buksiak12 24.08.2010 18:17
fajny przepis
Dorota71 24.08.2010 18:05
mniam mniam
Emilia22 24.08.2010 10:59
ciekawy przepis
Małgorzata113 08.07.2010 09:39
Jestem ciekawa tej pasty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak