Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 400 gram
pomidory 400 gram
cebule 2 sztuki
oliwa 2 lyzki
mąka 1 lyzka
sól, cukier, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z pomidorami

Fasole pluczemy,zalewamy zimna woda przegotowana woda i odstawiamy na 6 godzinn do namoczenia.Nastepnie odcedzamy,zalewamy swieza woda i gotujemy 10 minut od chwili gdy zawrze i ponownie odcedzamy.
Fasole zalewamy 1 litrem wrzatku solimy i gotujemy 1 godzine.Pomidory pluczemy i kroimy.Cebule obieramy i siekamy.Przesmazamy na oliwie,dodajemy pomidory i smazymy do 10 minut.Przecieramy przez sito.
Dofasoli dodajemy cebule z pomidorami,oproszamy maka.Doprawiamy do smaku i dusimy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 20.09.2011 22:44
świetna fasolka
buksiak12 29.09.2010 11:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak