Sposób przygotowania

Fasole pluczemy,zalewamy zimna woda przegotowana woda i odstawiamy na 6 godzinn do namoczenia.Nastepnie odcedzamy,zalewamy swieza woda i gotujemy 10 minut od chwili gdy zawrze i ponownie odcedzamy.
Fasole zalewamy 1 litrem wrzatku solimy i gotujemy 1 godzine.Pomidory pluczemy i kroimy.Cebule obieramy i siekamy.Przesmazamy na oliwie,dodajemy pomidory i smazymy do 10 minut.Przecieramy przez sito.
Dofasoli dodajemy cebule z pomidorami,oproszamy maka.Doprawiamy do smaku i dusimy 20 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetna fasolka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !