Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po cygańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 3 ząbki
musztarda 1 łyżka
bulion 1/2 litra
włoszczyzna 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po cygańsku

Schab kroimy na około 2-3 cm plastry.Nacieramy czosnkiem i solą..Odstawić na
20 min. do lodówki.Następnie każdy plaster posmarować musztardą.
Układamy w naczyniu żaroodpornym..Na wierzchu położyć warzywa starte na tarce o dużych oczkach.Na warzywach można umieścić połówkę cebuli.Podlać bulionem i piec około godziny w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 06.01.2012 08:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak