Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagnieść, włożyć na pół godziny do lodówki.
1/3 ilości ciasta wyłożyć na tortownicę i upiec (ok. 15-20 minut) i ostudzić. Masa serowa: wszystkie składniki oprócz białek, utrzeć na pianę (np. w malakserze). Dodać ubite białka, rodzynki, skórkę otartą z pomarańczy i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na podpieczony spód ciasta. Resztę ciasta zetrzeć na tarce i posypać ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 170 C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    O, jaka nazwa tego sernika ? Skąd wiesz, że śp. JP II, go lubił ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !