Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 200 g
kiełbasa śląska 200 g
koncentrat pomidorowy 0,5 słoiczka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
smakec do smażenia
czosnek 2 ząbki
fasola 2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

fasolę płuczemy, zalewamy wodą, zostawiamy na moc
następnego dnia gotujemy do miękkości (nie doprawiamy!!)
kiełbasę kroimy w plastry, a boczek w kostkę, smażymy na rozgrzanej patelni
kiedy fasola zmięknie, dodajemy kostkę bulionową, kiełbasę, boczek, przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat doprawiamy i dusimy jeszcze 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak