Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka z maslem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 700 gram
masło 3 lyzki
mleko 1 litr
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzki
sól i cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka z maslem

Brukselke oczyszczamy,przycinamy glaby.pluczemy.Zalewamy wrzaca woda,solimy i gotujemy 5 minut.Odcedzamy.
Brukselke zalewamy goracym mlekiem,uzupelniamy plyn woda tak aby przykrywal brukselke.Solimy i slodzimy szczypta cukru.Dodajemy lyzke masla i gotujemy 20 minut bez przykrycia.Brukselke odcedzamy,pluczemy wrzatkiem i osaczamy.Tarta bulke przesmazamy na masle i polewamy brukselke.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak